NAJKOMPLEXNEJŠÍ NÁVOD PRE VÝBER A PRÍPRAVU SACHARIDOV
+ 21 VÝŽIVNÝCH SACHARIDOVÝCH RECEPTOV
a 10 VÝŽIVNÝCH DEZERTOV
A k tomu všetkému získate ZDARMA e-knihy ""Výživné sacharidové recepty"" a ""Sladké bez hriechu"" a 5 bonusových VIDEO návodov
5 krokov ako vyberať „sacharidy“ na váš tanier
Ktoré sacharidové potraviny sú najvýživnejšie a ktorým by ste sa mali vyhýbať
TOP 20 lokálnych a TOP 10 dovezených sacharidových potravín
Ako kombinovať sacharidové potraviny
Kto, kedy a koľko sacharidov môže konzumovať
Ako správne pripraviť zeleninu, ovocie, obilniny, strukoviny a hľuzy, aby ste z nich eliminovali škodlivé antinutrienty
Ako namáčať, klíčiť a fermentovať sacharidové potraviny
Ako si pripraviť tradičný celozrnný chlieb z kvásku
Ktoré potraviny obsahujú najviac pesticídov a ako sa ich zbaviť
Ako je to s glykemickým indexom a náložou
Ako si pripraviť domáci kečup, džem, presnidávku alebo čalamádu
Prečo by ste už nikdy nemali konzumovať kôrku z chleba
V knihe tiež nájdete odporúčané značky výrobcov a predajcov, aký kuchynský riad by ste mali používať a aký vyhodiť z vašej kuchyne a mnoho ďalšieho
V KAPITOLE SLADKÉ BEZ HRIECHU SA NAUČÍTE:
7 krokov pre prípravu výživných dezertov
Ktorých 5 „potravín“ by ste už nikdy nemali použiť pri príprave dezertov
Ktorých 13 potravín by mali vaše dezerty obsahovať
Pripraviť úžasný domáci tvaroh, džem a presnidávku (pyré)
PLUS TOP 10 SUPER SUROVÍN Z NAŠEJ KUCHYNE, KTORÉ POUŽÍVAME PRE PRÍPRAVU DEZERTOV
Naše sacharidové recepty majú 3 hlavné črty
Čerstvé a lokálne potraviny
Keďže si veľmi zakladáme na čerstvosti a tradičnom pestovaní potravín a radi podporujeme miestnych a poctivých farmárov, v našich receptoch nenájdete banány, tropické „čerstvé“ ovocie, alebo niektoré druhy zeleniny Naopak v nich nájdete celé obilniny, strukoviny, hľuzy a lokálne ovocie a zeleninu
50 a viac % sacharidov
Keďže sú naše recepty sacharidové, hlavná makroživina v nich sú sacharidy, ktoré predstavujú minimálne 50 % z celkovej energie Avšak dôležitejšie než percentá sú prijaté gramy jednotlivých makroživín, ktoré v prípade sacharidov nepresahujú 125 g na porciu a vo väčšine našich receptov nepresahujú 100 g na porciu
Bez mäsa
V našich receptoch nenájdete mäso (ani rybacie), čím sme chceli vyhovieť aj lakto-ovo vegetariánom Napriek tomu obhajujeme konzumáciu orgánov a mäsa z niektorých rýb, morských plodov, divoko žijúcich a tradične chovaných a dostatočne dlho žijúcich zvierat Pretože ich orgány a mäso, ak sú správne pripravené, patria medzi najvýživnejšie potraviny na planéte A to či sa to niekomu páči, alebo nie
Naše dezerty sa pýšia 3 hlavnými výhodami:
TOP POTRAVINY BEZ CHÉMIE
V našich dezertoch nájdete len TOP suroviny, väčšinou lokálne a farmárske A žiadne margaríny, stužené tuky, lacné cukry, stužovače, práškové zmesi, ani pšeničnú či inú bielu rafinovanú múku
ZDRAVÉ TUKY A MINIMUM CUKROV
Pri ich výrobe používame farmárske maslo, smotanu, domáce vajcia, mascarpone, kakaové maslo, kokosový tuk, orechy či semiačka Čiže potraviny plné zdravých nasýtených a nenasýtených tukov s minimom omega-6 tukov Sladíme kokosovým alebo nerafinovaným cukrom, medom, sušeným a čerstvým ovocím Žiadny lacný biely cukor a fruktózový sirup v našich dezertoch nenájdete
PRIPRAVENÉ PRI NÍZKYCH TEPLOTÁCH
Pri pečení nad 150°C vzniká AKRYLAMID - rakovinotvorná a neurotoxická látka, a desiatky ďalších podobných látok Jej vznik charakterizuje hnedá farba na povrchu koláčov Preto preferujeme nepečené dezerty, alebo tie, ktoré sú pečené pri nižších teplotách S radosťou sme vám niektoré z nich zhrnuli do našej knihy
Typ distribúcie |
elektronická |